Dit is hoe jij jouw wimpergroei kunt versnellen

Wimpers vallen normaal gesproken van nature uit na de telogene fase van de groeicyclus. De manier waarop je jouw wimpers behandelt, kan er echter ook voor zorgen dat jouw wimpers voortijdig uitvallen. Daarom is de sleutel tot wimpergroei om meer groei aan te moedigen tijdens de anagene fase en tegelijkertijd te voorkomen dat de wimpers breken of uitvallen door ze met extra speciale zorg te behandelen. Als je de wimpergroei wilt laten versnellen, kun je een aantal van onderstaande natuurlijke methoden proberen. Wij, van Wimperserum-Shop.nl, bespreken ze hieronder.

Verwijder make-up voorzichtig voor het slapengaan

 

Als je ervoor kiest om oogmake-up te dragen, zorg er dan voor dat je deze verwijdert voordat je naar bed gaat. Het laatste wat je wilt zijn mascara-resten die de hele nacht je wimpers uitdrogen! Wees extra voorzichtig bij het verwijderen van oogmake-up om te voorkomen dat je jouw wimpers onnodig uittrekt. Gebruik een op olie gebaseerde oogmake-up remover om voorzichtig mascara, eyeliner en oogschaduw te verwijderen.

Neem een ​​pauze van mascara

Geloof het of niet, maar de ingrediënten in mascara kunnen je wimpers uitdrogen waardoor ze brozer worden en vatbaarder worden om af te breken. Wat veel vrouwen niet weten, is dat mascara het vocht uit onze wimpers haalt. Zonder de juiste vochtigheid worden onze wimpers vatbaar voor verzwakking en het afbreken. Neem dus even een tijdje afstand van mascara om de wimpers op een natuurlijke manier te versterken.

Kokosolie

Kokosolie is momenteel enorm populair in de gezondheidsindustrie, maar wist je dat het ook goed is voor je wimpers? Het zorgt samen met vele andere natuurlijke oliën voor voeding en hydratatie van je wimpers. De beste manier om olie aan te brengen is met een watje of het uiteinde van een wattenstaafje. Week het katoen in de olie en breng het aan over de wimpers. We raden aan om dit vlak voor het slapengaan te doen, omdat de olie je zicht een tijdje wazig kan maken.

Het gebruiken van wimperserums

Wimperserums rijk aan aminozuren voeden, verzorgen en versterken broze wimpers aangezien onze wimpers voor meer dan 90% uit eiwitten bestaan. Hierdoor kunnen ze dus wel wat extra aminozuren van buitenaf gebruiken. Het verzacht de wimpers en zorgt voor een natuurlijke groei. 

Let wel op: Sommige serummerken labelen aminozuren als peptiden in hun ingrediënten (wat net zo goed is).