Rhinoplastie voor ademhalingsproblemen

Veel mensen denken aan cosmetische chirurgie als ze het woord “neuscorrectie” horen En hoewel het waar is dat dit type operatie het uiterlijk van je neus kan verbeteren, kan het ook helpen bij functionele ademhalingsproblemen. Als je moeite hebt om door je neus te ademen, ben je misschien een kandidaat voor dit type operatie.

Hoe Rhinoplastie je kan helpen beter te ademen

Er zijn een aantal redenen waarom je moeite kunt hebben om door je neus te ademen. Structurele problemen, zoals een afwijkend tussenschot, kunnen de luchtstroom blokkeren en het ademen bemoeilijken. Allergieën en andere aandoeningen die ontstekingen veroorzaken kunnen ook bijdragen aan moeite met ademen. In sommige gevallen kan een neuscorrectie helpen om de luchtstroom te verbeteren en de ademhalingsproblemen te verlichten.

Bij een neuscorrectie maakt de arts incisies in de neus om bij het onderliggende bot en kraakbeen te komen. Een arts zoals drwever.com zal dan weefsel herschikken of verwijderen om de functie van de neus te verbeteren. In sommige gevallen kan ook een cosmetische verandering worden aangebracht om het uiterlijk van de neus te verbeteren. De arts kan bijvoorbeeld de neus verkleinen of de vorm van de neusgaten veranderen.

Korte ingreep

Rhinoplastie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat je niet een nacht in het ziekenhuis hoeft te blijven. De operatie zelf duurt meestal een tot twee uur, maar het kan zijn dat je na de ingreep nog een paar uur in de recovery moet blijven. De meeste mensen ervaren wat zwelling en blauwe plekken na de operatie, maar dit trekt meestal binnen een paar weken weg. Je zou binnen een week of twee je normale activiteiten weer moeten kunnen oppakken, maar het kan enkele maanden duren voordat je resultaten volledig zijn verfijnd.

Als je moeite hebt om door je neus te ademen, kun je een neuscorrectie overwegen. Dit type operatie kan zowel de functie als het uiterlijk van je neus verbeteren door veranderingen aan te brengen aan het onderliggende bot en kraakbeen. Rhinoplastie is meestal een poliklinische ingreep die één tot twee uur duurt, waarbij de meeste mensen last hebben van zwellingen en blauwe plekken die binnen een paar weken verdwijnen. Het duurt meestal enkele maanden voordat het resultaat volledig is.