Dit zijn de effecten van stoppen met roken: verbetering smaak- en reukvermogen

In deze blog belichten we een van de aangenaamste effecten van het stoppen met roken: Het verbeteren van de smaak- en reukvermogen.

Een van de effecten van het stoppen met roken is het verbeteren van je smaak- en reukvermogen. Een voorbeeld: Op een zondag ochtend loop jij de supermarkt in, je hebt nog niet gerookt en de geur van de heerlijke broodjes komt je tegemoet. Dat ruikt lekker. Later op de dag hangt diezelfde geur in de winkel, nu ruik je de geur niet. De sigaretten die jij eerder op de dag hebt gerookt zijn hier de reden van.

Binnen 48 uur na het stoppen met nuttigen van sigaretten is alle nicotine uit je lichaam en zal je eten een stuk beter smaken. Je zintuigen kunnen eindelijk weer hun ding doen, denk aan geuren die je beter opvallen en je zult een stuk meer kunnen ruiken. De wereld om je heen verandert letterlijk.

De korte en lange termijn effecten van het stoppen met roken

Het stoppen met roken heeft natuurlijk niet alleen voor de korte termijn effecten.

Het is natuurlijk geweldig dat je smaak- en reukvermogen na 48 uur al verbetert, de kans op een hartinfarct daalt zelfs al na 24 uur. Na een langere tijd treden de belangrijkste effecten op. Zo halveert de kans op slokdarm- en mondholtekanker na 5 jaar en halveert het risico op longkanker na 10 tot 15 jaar.

Dit lijkt misschien ver weg, maar elke dag wordt mooier nadat je bent gestopt met roken. Heb jij als een eens een stoppoging ondernomen? Misschien was dit zonder succes, dat is natuurlijk erg zuur want je was goed op weg. Met onze behandelmethode vergroot je de kans van slagen. En het mooiste is, de behandeling wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar!

Zet jij de eerste stap naar een rookvrij leven?

Wat zou je leven toch mooi zijn wanneer alles goed ruikt, stel je voor. De geur van jouw favoriete bakker op de hoek van de staat, of de verse bloemen tijdens een wandeling. De geur van de zee tijdens een weekend weg. Jij ruikt het weer. Ook het eten smaakt naar 48 uur na het stoppen met roken al beter. Ga het zelf ondervinden bij jouw favoriete restaurant, het mag natuurlijk gevierd worden dat je de eerste stap hebt gezet!

Kies voor een behandeling die bewezen is en ontdek zelf de effecten van het stoppen met roken. WeQuit heeft al meer dan Duizenden mensen geholpen met het stoppen met roken. Jij wilt toch de volgende zijn?