Hoe richt je een zolderkamer in?

inrichten zolderkamer

De slaapkamer op zolder is vaak een ruimte die weinig aandacht krijgt. Voor veel mensen is het vooral een praktische opbergruimte, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om er een uitnodigende slaap- of ontspanningsruimte van te maken. We geven je enkele tips voor het inrichten van je zolder die je helpen om van de ruimte erboven een uitnodigende plek te maken.

Hoe zit het met de vloer?

Voordat u een type zolderverdieping kiest, moet u er rekening mee houden dat de zolder zich boven alle andere kamers bevindt. Dit betekent dat als je parket hebt en binnenshuis vaak schoenen  draagt, je elke voetstap beneden hoort.

Hoe zorg je voor een goede verlichting?

Gebruik verlichting op verschillende hoogtes om visuele diepte in de ruimte te creëren.

Gebruik geen plafond- of hangende lampen, omdat deze de ruimte verkleinen. Gebruik deze verlichting daarom alleen wanneer nodig. Een combinatie van indirecte verlichting en een paar enkele spots is ideaal. Indirecte verlichting geeft een prachtig effect op schuine wanden en verlicht in één klap de hele ruimte.

Raamdecoratie zolder

De meest populaire oplossing zijn zolderraam rolgordijnen. Dankzij het eenvoudige ontwerp en het brede kleurenpalet passen rolgordijnen in elk interieur. Dakraam rolgordijnen zorgen voor meer verduistering dan gewone rolgordijnen. Rolgordijnen worden met zijdelingse geleideprofielen in een frame geplaatst. Hierdoor komt er minder licht van opzij binnen. Bovendien zijn rolgordijnen een van de goedkoopste oplossingen.

Rolgordijnen op maat goedkoop kopen 

Wat kun je van je zolderkamer nog meer maken?

Kleine kinderen spelen meer dan wat dan ook. Maar hoe zit het met het rondslingerende speelgoed? Laten we allemaal winnen door van de zolder een speelkamer te maken. Zo hebben je kinderen hun eigen plekje waar ze naar hartenlust kunnen bouwen, lezen en tekenen zonder het hele huis overhoop te halen. Door een paar ladekasten aan de muur te hangen, is het ook makkelijk om speelgoed op te bergen. Heeft u stabiele draagbalken? dan kun je er misschien een schommel aan hangen.