Leuke tips voor een vakantie aan het Gardameer 

In het noorden van Italië vinden we misschien wel één van de meest prachtige en bovendien ook één van de meest toeristische meren terug van heel Italië. We hebben het hierbij dan uiteraard over het zogenaamde Gardameer. Elke zomer opnieuw zijn er ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om hun vakantie hier door te brengen. Dat niet alleen omwille van de watersport gerelateerde activiteiten die je hier kan beleven, maar ook omwille van de natuurpracht die zich hier ontvouwt. Ben jij ook van plan om een vakantie naar dit prachtige meer te boeken? Dan zullen de tips op deze pagina ongetwijfeld bijdragen aan het beleven van een ronduit geweldige vakantie. 

Eén van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië 

wanneer je informatie op gaat zoeken over de meest toeristische gebieden van heel Italië is de kans ontzettend groot dat je bij het Gardameer uit zal komen. Werkelijk miljoenen buitenlandse en Italiaanse toeristen kiezen er elk jaar opnieuw voor om een bezoek te brengen aan deze geweldige omgeving. Dit is niet alleen het geval omdat men het meer wil ontdekken, maar ook omwille van de vele schilderachtige plaatsjes die je hier kan bezoeken. Tegenwoordig mag dit vooral op toeristisch vlak een interessante omgeving zijn, in het verleden was het vooral een tijd lang een zeer belangrijke handelsnederzetting. 

Sirmione, een prachtige plaats om te bezoeken

Zoals eerder al aangehaald zal je tot de vaststelling komen dat er aan het Gardameer in Italië heel wat prachtige plaatsen zijn terug te vinden. Eén van deze plaatsen luistert naar de naam ‘Sirmione’. Dit is meteen ook één van de meest toeristische stadjes van de regio. Het kasteel dat je hier aantreft is dan ook een absolute aanrader om te zoeken. Dit overigens niet in het minst omwille van de geweldige vergezichten waar je hier op kan rekenen. 

Vergeet tijdens een bezoek aan dit schiereiland bovendien ook zeker niet om de zogenaamde Grotten van Catullus te ontdekken. Het betreft hier de restanten die nog steeds te bezoeken zijn van de Romeinse Villa Romana. Dit is eigenlijk meteen ook veruit het mooiste museum dat je aantreft aan dit statige meer. Tevens goed om te weten is dat je hier ook tal van prachtige wellness hotels aantreft evenals spa’s en zogenaamde zwavelbronnen. Heerlijk ontspannen is hier eigenlijk haast een must! Dit zal door heel wat reizigers ongetwijfeld sterk worden gewaardeerd.

Andere plaatsen die je gezien moet hebben aan het Gardameer

Voor de mooiste stadjes van het Gardameer geldt dat ze ongetwijfeld zijn gelegen aan de zuidoostkant van het meer. Hier tref je dan ook plaatsen aan zoals met name Bardolino evenals Garda en Lazise. Voor deze eerste geldt dat ze er bekend om staat gelegen te zijn op de zonovergoten, glooiende heuvels die zich hier ontvouwen. Het karakter van de stad wordt voor een groot deel bepaald door de aanwezigheid van haar zeer karakteristieke haven evenals wandelpromenade. Niet alleen aan de zuidkant van meer bevinden er zich prachtige plaatsen. 

De noordkant van het Gardameer kenmerkt zich in het bijzonder door de aanwezigheid van een spectaculaire, bergachtige omgeving. Dit geldt niet in het minst voor de ligging van het meest noordelijke dorp in deze omgeving, namelijk ‘Riva del Garda’. Andere plaatsen die je hier kan bezoeken zijn met name Malcesine evenals Limone sul Garda.

Italie – 27vakantiedagen.nl