Maak je leven makkelijker met elektrische rolgordijnen

elektrische gordijnen

Niet alleen zijn ze praktisch, rolgordijnen kunnen ook veel positiefs doen voor de omgeving van je huis. Het openen en sluiten van het rolgordijn kan echter soms voor problemen zorgen. Sommige touwen hangen op moeilijk bereikbare plaatsen. Soms zorgt niet-meewerkende draad ervoor dat uw gordijnen doorhangen. En soms heb je geen zin om van de bank op te staan ​​om alle gordijnen open en dicht te doen. Dit terwijl het jammer is dat ze nog in de oude stand hangen. Slimme rolgordijnen zijn een geweldig alternatief, omdat we vaak liever moe zijn dan lui. Elektrische rolgordijnen komen dan mooi van pas.

Gaan elektrische rolgordijnen lang mee?

Heb je een niet-elektrisch rolgordijn? Dan herken je vast wel een situatie waarin je aan de touwtjes trekt omdat er niets aan de hand is. Als dit vaak gebeurt, kan de kachel overbelast zijn. Vlekken kunnen ook ontstaan ​​door het gordijn met je handen aan te raken. Met een elektrische rolgordijnen hoef je nooit meer het snoer of het rolgordijn zelf aan te raken, wat de levensduur verlengt.

Is verduistering belangrijk?

Of het nu door klimaatverandering komt of niet. We hebben steeds meer zonuren. Hierdoor worden vouwgordijnen of donkere dubbele rolgordijnen steeds populairder op transparante stoffen. Aluminium jaloezieën of houten jaloezieën kunnen ook een donkere kamer naar voren halen. Het hangt allemaal af van uw smaak en wensen.

Last van de schijnende zon? Je verduisterende elektrische rolgordijnen zorgen ervoor dat licht niet te veel afleidt in een kamer of kantoor. Zo pas je ook de kamertemperatuur aan. Hoe minder zonlicht er binnenkomt, hoe minder de temperatuur in de ruimte stijgt.

Zijn er ook nadelen van elektrische rolgordijnen?

Mede voor het gemak lijken slimme elektrische rolgordijnen ideaal. Maar we kijken er natuurlijk ook kritisch naar. Omdat deze op elektriciteit werken, zal je elektriciteitsrekening (zoals bij alle elektrische apparaten) hoger uitvallen. Het kan ook gebeuren dat de batterij na een lange tijd op een ongelukkig moment leeg raakt, maar je kunt hem altijd opladen.